Sport

Hihetetlen izgalmak után kapott ki a Győr az Euroligában

Csütörtök este a CMB Cargo-UNI Győr a Fenerbahce csapatát fogadta az Euroliga harmadik fordulójában.

Tartotta a lépést török ellenfelével a magyar együttes az első negyedben, mely Vandarli Demirmen dudaszós triplájával zárult (16-21).

Ayse Cora demoralizáló hármasával indult a második tíz perc, de nem tört meg a Győr, Simon Anikó egyenlített öt perccel a félidő előtt. Jól védekezett a magyar gárda a második negyed hajrájában, de ötpontos hátrányát már nem tudta csükkenteni az utolsó támadásából (32-37).

A harmadik negyedben közel négy percig nem szerzett pontot a Győr, de a játékrész fennmaradó részében összeszedte magát, és három pontra csükkentette hátrányát.

Sőt, nyolc perccel a vége előtt Varga Zsófia távoli mezőnykosarával a vezetést is átvette a hazai csapat (49-48) Az utolsó másfél percnek kétpontos vendég előnnyel vágtak neki a játékosok.

20 másodperccel a mérkőzés vége előtt két egységre csökkentette hátrányát a magyar együttes, majd egy jó védekezésnek köszönhetően az egyenlítésért támadhattak Laklóth Annáék.

Taccjana Lihtarovics két büntetőjével kiegyenlített a Győr, de a Fener sem hibázott a vonalról, így hat másodperce volt a Rába-parti gárdának a csodához. Az utolsó dobást Lihtarovic eresztette el, hosszú lett, így Völgyi Péter együttese a harmadik vereségét szenvedte el a sorozatban.

Euroliga, A-csoport, 3. forduló, végeredmény:

CMB Cargo-UNI Győr – Fenerbahce (török) 62-64

Ajánlott videó

Olvasói sztorik