Sport

Kapás Boglárka: Tudom, hogy jobb vagyok 800-on, mint Hosszú Katinka

Mielőtt még bárki is felzaklatná magát, csak a hosszabb távokról és a gyorsúszásról van szó.

Hosszú Katinka tarolt a rövidpályás úszók országos bajnokságán, 16 döntőből 16-ot megnyert. Csak azért 17/17 lett a mérlege, mert az 50 méter gyors előfutamából kizárták.

Az összes többi egyéni számban győzött, így 400 és 800 gyorson is, ami a riói bronzérmes Kapás Boglárka “hazai terepe”. Bár ezen az ob-n Hosszú volt a jobb, Kapás szerint nem történt tragédia, és amikor a Nemzeti Sport nekiszegezte a kérdést, miszerint “Mintha azt  mondta volna, hogy egészségesen és kipihenten jobb 800-on, mint Hosszú Katinka”, a 23 éves úszónő annyit felelt:

Tudom, hogy jobb vagyok.

Kapás szerint nem történt semmi meglepetés Százhalombattán, nem az aranyakért, vagy az egyéni csúcsokért ment az ob-ra, hanem hogy eddzen egy jót, ezért is indult el több számban is. A világkupaversenyek után edzésmódszert is váltott, emiatt sem volt a topon az országos bajnokságon, és az alap-állóképességét is vissza kell hozni, úgyhogy háromhetes alapozó tréningek következnek most.

Aztán a windsori rövidpályás vb.

„Nem úgy megyek egy rövid pályás világbajnokságra, mint egy nagymedencésre, ettől függetlenül természetesen Windsorban is szeretném kihozni magamból a maximumot” – mondta Kapás, aki arról is beszélt, hogy az olimpia után megváltozott az élete és jó irányban.

Szerintem nagyon jó, hogy az emberek látják, dolgozni kell azért, ha valamit el akarunk érni. Sokan végigkövették, hogy a riói érmesek min mentek keresztül az olimpia előtt, tudják, szenvedtünk sokat az edzéseken, emellett sok kisgyereknek mutatunk példát – én ennek örülök a legjobban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik