Sport

Tavasszal jöhet a bokszmeccs, amire mindenki vár

Valami igazán nagy dolog történhetne már a nehézsúlyú ökölvívásban az elmúlt hónapok bohózata után. Tavaly novemberben volt a Vlagyimir KlicskoTyson Fury ütközet, ami a brit nagy meglepetést jelentő győzelmével ért véget. Jött aztán a huzavona, hogy mikor lesz a visszavágó, ami végül elmaradt.

Ekkor került képbe Anthony Joshua, a britek feltörekvő reménysége, aki egyébként kifejezetten jót tehet a súlycsoportnak: fiatal, látványosan bokszol és úgy üti ki az ellenfeleket, mintha muszáj lenne. A Klicsko elleni megameccse azonban elmaradt, az ukrán sérüléssel bajlódik.

A 27 éves Joshua decemberben így is szorítóba lép, a 34 éves amerikai, Éric Molina ellen védheti meg az IBF nehézsúlyú övét. Kedden késő este pedig az is kiderült, hogyha nyer, akkor nemcsak megtarthatja vb-címét, de

tavasszal megmérkőzhet Klicskóval. Most már tényleg.

A Sky Sports cikke szerint a WBA égisze alatt rendeznék a meccset, mindkét bokszoló promótere pozitívan nyilatkozott a közelgő bunyóról, már csak apróságokban kell megegyezniük. Ja, és még valami kell: hogy Joshua legyőzze Molinát, így aztán végképp felfokozott hangulatban várja a december 10-i mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik