Sport

Klicskónak csak nem akar összejönni az a fránya címmérkőzés

Dörzsölhették a tenyerüket az ökölvívás szerelmesei, mikor kiderült: Vladimir Klicsko december 10-én csaphat össze a nehézsúly feltörekvő, veretlen üdvöskéjével, Anthony Joshuával.

A BBC viszont most azt írja, mégsem hoz a Mikulás bokszrangadót másfél hónap múlva, hiszen az ukrán óriás összeszedett egy kisebb sérülést, melynek következtében minden bizonnyal tavasszal méri össze erejét a két bunyós.

Eddie Hearn szerint a hivatalos bejelentésre még a héten sor kerülhet.

Tavasszal lesz a mérkőzés, meg fogjuk adni neki azt a felvezetést, ami kijár egy ilyen szintű összecsapásnak. A helyszín egyelőre kérdéses, de szeretnénk egy stadionba vinni a meccset, hiszen biztosan óriási lesz majd az érdeklődés

-tette hozzá a promóter, aki azt is elárulta, hogy a walesi Millenium Stadion a legesélyesebb létesítmény.

Mint ismert, Klicsko eredetileg az őt tavaly novemberben legyőző Tyson Furyvel csapott volna össze, de utóbbi úgy döntött függősége miatt lemond címeiről. Azóta meg is fosztották az engedélyétől, amíg az ellene lefolytatott nyomozás be nem fejeződik.

Ekkor került a képbe a 27 éves Joshua, aki áprilisban szerezte meg az IBF övét, miután kiütötte Charles Martint. A watfordi születésű öklöző veretlen mérleggel büszkélkedhet, sőt mind a 17 győzelmét KO-val aratta. A Vasököl ugyan már négyszer kikapott pályafutása során, de 64 győzelme kétségkívül tekintélyt parancsoló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik