Sport

Bajnokok Tornája: Babos Tímea nehéz helyzetben

Babos Tímea kikapott Bacsinszky Tímeától a kínai Csuhajban zajló Bajnokok Tornáján. A svájci színekben versenyző 27 éves játékos két szettben verte a magyar teniszezőt.

Pedig ellentmondást nem tűrően kezdett a 23 éves játékos, kilencből nyolc labdamenetet megnyert, de ellenfele egyből kiegyenlített 2:0-s vezetése után. 4:4 után Babos elveszítette szervagémjét, majd a szettet is.

A második játszmában 4:0-ra elhúzott a világranglista 18. helyezettje, aki előnyét megőrizte a szett végéig. Babos harmadik nekifutásra sem tudta legyőzni Bacsinszkyt.

Nem lehetek szomorú, hiszen ez a verseny már bónuszt jelent számomra. Pozitívan fogom fel az egészet, mivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy játszhatok. Van még egy meccs a csoportkörben, lehet, hogy az utolsó mérkőzésem lesz ebben a szezonban. Megpróbálok mosolygósan, de küzdősen teniszezni! Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég

-nyilatkozta honlapjának a soproni születésű sportoló. Babos Tímea magyar idő szerint csütörtök reggel 8:00-kor a világranglista 28. helyén álló kínai Csang Suajjal találkozik. A magyar játékosnak mindenképpen két játszmában kell nyernie a továbbjutáshoz.

Bajnokok Tornája, Chuhaj, B-csoport, végeredmény:

Bacsinszky (svájci)–Babos (magyar) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik