Sport

Hét év után nyert futamot, végigsírta az utolsó kört az olasz versenyző

Andrea Dovizioso nyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíját a királykategóriában. 2653 nap telt el a legutóbbi diadala óta, így érthetően nagy kő esett le a szívéről:

Ez a verseny a megfelelő tempóról szólt. Nagyon jó volt a tapadás, mert sok volt a víz a pályán, de fontos volt, hogy ne erőltessük túl akkor se, ha hátrányt kell ledolgozni. És én ma nem hibáztam akkor sem, amikor a határon mentem – és ez nagyon boldoggá tesz.

Az utolsó körről is kérdezték a 30 éves motorost, melyről így nyilatkozott:

Nagyon nehéz volt, és nagyon különleges is. Végigsírtam az egészet. Az első kanyarban megláttam a barátnőmet és a barátaimat, akik már akkor sírtak, és hirtelen belőlem is kiszakadt minden. Ez egy olyan érzés, amit a hétköznapi életben sosem érezhetsz. Ez az egyik ok, amiért versenyzünk, szenvedünk, ezért vállaljuk a sérüléseket. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy átélhetjük mindezt.

Dovizioso már korábban is közel járt a sikerhez az aktuális szezonban, de eddig csak nem akart neki összejönni az áttörés. Mostani győzelmével már a kilencedik nyertest avatták az idényben.

Honfitársa, Valentino Rossi lett a második, a dobogó harmadik fokára pedig a spanyol Jorge Lorenzo állhatott még fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik