Sport

Hivatalosan is halhatatlanok triplázó vízilabdázóink

Beiktatták a vizes sportágak halhatatlanjai közé azt a hat játékost, akik Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyérmet nyertek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként – számol be a vlv.hu.

Az International Swimming Hall of Fame ünnepségén ott volt a világverő együttes szövetségi kapitánya, Kemény Dénes is, aki már 2011-ben hasonló elismerésben részesült.

Biros Péter, Szécsi Zoltán, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Kásás Tamás és Benedek Tibor egy, a dicsőségüket jelképező szalagot, valamint egy kisebb trófeát kaptak.

A közelmúltban lemondott szövetségi kapitány így nyilatkozott az ünnepséget követően:

Nagyon nagy boldogság, nagyon büszke vagyok, hogy így hatan egyszerre kerültünk be és annak is külön örülök, hogy mindannyian itt vagyunk, alkalmunk van ezt az eseményt egy kicsit megünnepelni. Természetesen ennek a sikernek ugyanúgy részese az a 15 ember, aki most nem lehet itt, mert “csak” kétszeres vagy egyszeres olimpiai bajnok. Kívánom nekik, hogy előbb-utóbb ők is bekerüljenek ide, illetve ez alkalommal meg kell emlékeznem a stábok azon tagjairól, akik ennek a három olimpiai ciklusnak a munkájában részt vettek és természetesen Kemény Dénesről, aki immár hat éve halhatatlan.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik