Sport

Asztalitenisz Eb: Pattantyús és Szudi főtáblás, Kosiba kiesett

Szudi Ádám megnyerte az úgynevezett bejátszó körös mérkőzését, így kvalifikálta magát az asztalitenisz Eb főtáblájára. Pattantyús Ádám csoportgyőztesként jutott tovább, Kosiba Dániel viszont kikapott, így ő befejezte szereplését a budapesti viadalon.

A világranglistán 182. Szudi esélyesként léphetett asztalhoz a 360. Ashley Williams ellen. A húszéves játékos elbírta az esélyesség terhét, s négyjátszmás győzelemmel biztosította a helyét a 64-es főtáblán.

Úgy érzem, egyre jobban játszom, hozzászoktam a körülményekhez. Három-null után próbáltam nagyon koncentrálni, nehogy úgy járjak, mint az előző meccsemen, és felesleges küzdelemre kényszerüljek, szerencsére most sikerült gyorsan befejeznem. Este lesz még egy vegyes páros mérkőzésem, utána pihenek a holnapi folytatás előtt

-nyilatkozta az MTI-nek a fiatal magyar asztaliteniszező. Kosiba nehéz ellenfelet kapott az olasz Mihai Bobocica személyében, és sajnos nem sikerült bravúrt véghez vinnie, öt szettben kapott ki a rutinos taljántól.

A férfi egyes főtáblájának küzdelmei csütörtökön kezdődnek Szudin kívül a csoportgyőztes Pattantyús Ádám sikeréért is szoríthatunk.

A hölgyek mezőnyében az összes magyar versenyző kvalifikálta magát a főtáblára.

Asztalitenisz Eb, férfi egyes, selejtező, végeredmények:

Szudi Ádám-Ashley Robinson (ír) 4-0 (8, 6, 8, 3)

Mihai Bobocica (olasz)-Kosiba Dániel 4-1 (7, 7, -12, 5, 5)  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik