Sport

Asztalitenisz: a magyarok nem tudnak hibázni az Eb-n

Pergel Szandra és Madarász Dóra is megnyerte harmadik mérkőzését a selejtezőben a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, ezzel mindketten elsők lettek csoportjukban és feljutottak a 64-es főtáblára. A második, szerdai versenynapon Pergel négyese leggyengébb játékosa, a montenegrói Ivona Petric ellen nyert négy szettben, Madarász pedig a lett Inta Zdanovskát győzte le, ugyancsak nagyon simán.

Az egyes selejtezőjében csak a csoportgyőzelem ért egyenes ági továbbjutást, és Nagyváradi Mercédesz erről lemaradt azzal, hogy kikapott csoportja favoritjától, a holland Britt Eerlandtól. A Budaörs 22 éves pingpongozója utolsó mérkőzésén aztán ki-ki meccsen találkozott a horvát Dorina Srebrnjakkal, akit öt játszmában legyőzött, így ötösében a második helyen zárt, azaz reménykedhet a folytatásban. A 19 csoportmásodik közül hetet kisorsolnak, ők egyből a főtáblára kerülnek, a fennmaradó 12 játékos pedig még egy találkozót vív a feljutásért.

A nyolcadik kiemelt Póta Georgina és a 27-edikként rangsorolt Lovas Petra alanyi jogon az elitmezőny tagja egyesben – a 64-es tábla küzdelmei csütörtökön rajtolnak.

A vegyespárosok is remekeltek szerda délelőtt. Három magyar, illetve részben magyar duó szerepelhet majd a 32-es főtáblán. Az egyik azért részben, mert Nagy Krisztián partnere a horvát Andrea Pavlovic.

A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyez.

Eredmény – asztalitenisz-Eb, selejtező

női egyes:

3. csoport:
Britt Eerland (holland)-Nagyváradi Mercédesz 4-1 (-10, 6, 5, 6, 11)
Nagyváradi-Dorina Srebrnjak (horvát) 4-1 (11, -8, 10, 5, 8)
4. csoport:
Pergel Szandra-Ivona Petric (montenegrói) 4-0 (4, 4, 4, 8)
9. csoport:
Madarász Dóra-Inta Zdanovska (lett) 4-0 (6, 7, 6, 8)

vegyes páros, 2. forduló (a főtáblára jutásért):
Nagy Krisztián, Andrea Pavlovic (magyar, horvát)-Darko Jorgic, Alex Galic (szlovén) 3-1 (6, -10, 6, 12)
Szudi Ádám, Pergel Szandra-Cedric Nuytinck, Eline Loyen (belga) 3-1 (-8, 6, 5, 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik