Tech

Hipermenő a pingpong felturbózott változata

Sport másképp, avagy drótozzuk össze az asztaliteniszt a Guitar Hero-féle ritmusjátékokkal, és máris kész a legújabb divat, ami mellesleg még egészséges is.

Ha a pingpongról van szó, nem igazán az jut eszünkbe, hogy ez lehet az a játék, ami a kütyük megszállottainak kedvence lehet, de ha megnézzük, hogy mire jó a Ping Pong FM, akkor láthatjuk, hogy a ritmusra hangolt, videojátékokkal kelő és fekvő emberek is imádni fogják.

Habár az asztalitenisz normál verziója is szórakoztató tud lenni, a Mark Wheeler által továbbgondolt kivitel még inkább az, hiszen egészen másfajta élményt nyújt, mint az alapkivitel, tekintve, hogy a sport saját dinamikáját a zenealapú videojátékok élményével kombinálja. Valami olyasmit kell elképzelni, mint amilyen a Guitar Hero, csak éppen nem gitár van a kezünkben, hanem pingpongütő.

A szabályok rendkívül egyszerűek: a lényeg, hogy a zene ritmusának megfelelően kell megütni a labdát, ám ha ez mégsem sikerül, vagy esetleg a játékszer leesik az asztalról azt a zene üteme is követi, és ez elég kellemetlen az emberi fül számára. Érdemes egyébként azt is megfigyelni, hogy milyen technológia van a megújított játék mögött, amivel egészen másfajta élményekre tehetünk szert, mintha csak simán adogatnánk egymásnak az asztal mögött állva.

Miután számtalan eszközt kipróbált a ritmus és az adogatás összehangolására, Wheeler úgy döntött, a legegyszerűbb megoldást választja, és mikrofonokat rögzített az ütőkhöz, melyek figyelik azt a hangot, amikor a labda hozzájuk ér. Ezt a jelet fogja a retro rádió testébe költöztetett vevőegység, és amint úgy érzi, hogy a labda ütőt ért, egy újabb jelet küld a számítógépnek, ami ennek megfelelően variálja a zene sebességét. Egyszerű, de nagyszerű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik