Sport

Babosnak túl nagy falat volt Konta Johanna

Babos Tímea a pekingi kemény pályás tenisztorna első fordulójában valósággal lemosta a pályáról a montenegrói Danka Kovinicet. Magyar idő szerint szerda kora reggel már egy sokkal nagyobb falat, a magyar származású, de brit színekben versenyző Konta Johanna várt rá.

A magyar játékos remekül kezdte a mérkőzést, az első két adogatójátékát hozta, közben pedig elnyerte a brit játékát is. Így 3-0-ra, majd 4-2-re és 5-4-re is vezetett Babos. 5-5-nél sajnos Konta brékelni tudott, majd a saját játékát simán hozva megnyerte az első szettet.

A második játszma rögtön egy elbukott adogatójátékkal kezdődött a világranglista 26. helyén álló honfitársunk részéről, majd magyar szempontból 2-4-nél ez újra megtörtént. A 11. helyen kiemelt brit ezek után pedig kiszerválta a mérkőzést.

Babos párosban még versenyben van a pekingi tornán, Jaroslava Shvedova oldalán a Bacsinszky Tímea, Jelena Ostapenko svájci, lett duó lesz az ellenfelük a második körben. A mérkőzésre magyar idő szerint szerda délelőtt 9.30 órától kerül sor, de a program csúszhat a többi találkozó miatt.

Eredmény – Tenisz, Peking, női egyes, 2. forduló

Babos Tímea – Konta Johanna (brit) 5:7, 2:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik