Sport

Konta Johanna: Nagy-Britannia az én hazám

Konta Johanna Sydney-ben született magyar szülők gyermekeként, majd 2005-ben 14 évesen költözött családjával az angliai Eastbourne-be. Állampolgárságot 2012-ben szerzett és azóta brit színekben versenyez.

Az Australian Open első fordulójában nagy meglepetésre búcsúztatta Venus Williamset, majd a második kört is sikerrel vette. A következő fordulóban a cseh Dennis Allertova ellen lép majd pályára, és függetlenül az eredménytől a Grand Slam után biztosan a top 40-ben szerepel majd a neve a világranglistán. Holott tavaly még csak 150. volt.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Egy helyi újságíró nem félt megkérdezni a közönségkedvencet arról, meggyőzhető-e, hogy egyszer még Ausztráliát képviselje a tornákon.

Nem. Az én hazám Nagy-Britannia, oda húz haza a szívem több mint egy évtizede

– hangzott az egyértelmű válasz.

Konta lánytestvére egyébként még mindig Ausztráliában él, és barátja is van, akiről azonban nem akart semmit elárulni.

Nem mondom meg, mi a neve és hogy milyen nemzetiségű. Egyszerűen hívják A Barátnak.

A Mirror összeállításából az is kiderül, hogy a teniszezőnő nagy zenerajongó, egyszer szeretne ellátogatni egy U2 koncertre.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A napokban kirobbanó botránnyal kapcsolatban elmondta, őt sosem keresték még meg fogadási csalók, és reméli, a jövőben sem változik a helyzet.

Kontának egy álma vált valóra tavaly novemberben, amikor életében először ellátogathatott Rómába.

Gyerekkoromban, mikor Magyarországon jártunk, édesanyám vett egy 3D-s könyvet a Colosseumról. Azóta az volt a legfőbb vágyam, hogy eljuthassak az itáliai fővárosba, amire egészen 2015-ig kellett várnom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik