Sport

Ambros Martín reméli, hogy nem haragudnak meg rá Győrben, amiért román kapitány lett

Mi is beszámoltunk róla, hogy Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője lett szerdától a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is. A Román Kézilabda Szövetség bukaresti székhelyén sajtótájékoztatón mutatták be az új kapitányt, és aláírták a szerződését, írja az MTI.

Alexandru Dedu, a román szövetség elnöke megköszönte a magyar klubnak, hogy megértette az edző óhaját, és nem akadályozta meg romániai munkavállalását.

Közölte: a spanyol szakember fő feladata, hogy ütőképes román válogatottat kovácsoljon össze a 2020-as tokiói olimpiára.

Ambros Martín kifejtette: pár éve vágyik arra, hogy egy válogatottal kijusson az olimpiára, ahol játékosként nem adatott meg neki a részvétel. Úgy vélte, a román válogatottal jó esélye van, hogy teljesítse álmát.

Nagyon boldog vagyok Győrben, mindenem megvan ott, de néhány éve egyik fő szakmai vágyam, hogy szövetségi kapitányként is kipróbáljam magam.

Kérdésre válaszolva elmondta: szereti a Győr szurkolóit és a magyar drukkereket, ezért nem örülne, ha megharagudnának rá. Hangsúlyozta: az újabb feladata nem valaki ellen irányul, pusztán ki akarta próbálni ezt az újabb szakmai kihívást.

Hozzátette: már volt tapasztalata szövetségi kapitányként, amikor Elek Gáborral együtt vezették idén a magyar női válogatottat.

Akkor éreztem, hogy szeretem és tudom csinálni ezt a munkát.

Kifejtette, fennállt az a lehetőség, hogy őt válasszák magyar szövetségi kapitánynak, de végül a magyar szövetség a dán Kim Rasmussent bízta meg a feladattal, akit – mint mondta – támogat és tisztel.

Ambros Martín szerint nem jelent gondot neki a kettős feladatvállalás, és százszázalékos erőbedobással el tudja végezni a munkáját Győrben és Romániában is. Emlékeztetett, hogy amikor a versenynaptárban a válogatottak játszanak, akkor a Győrnél szinte játékosok nélkül maradt, és ez olyan időszak, amit szövetségi kapitányként új szakmai tapasztalatszerzés érdekében tud hasznosítani.

A győri klub kedden közölte, hogy az ETO KC elnöksége megvizsgálta a tréner szerződését – amelyet az előző elnök kötött -, és megállapította, hogy nincs lehetősége Martín romániai szerepvállalását megvétózni.

A román válogatottat Martin előtt a svéd Tomas Ryde irányította, a csapat a riói olimpián a kilencedik helyen végzett.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik