Sport

Cseh László Amerikában is nagy durranás, mutatjuk mekkora

Cseh László jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol egyik támogatója vendégszeretetét élvezi. Egyéb programjai mellett Csisztu Zsuzsa műsorvezetése mellett, szép számú nézőközönség előtt lépett fel és tartott motivációs előadást a The Cosmopolitan of Las Vegasban.

A nagyközönség hallhatóan eléggé lelkesen fogadta riói ezüstérmesünket, aki egy rövid, szintén osztatlan sikert arató videó után felelt a kérdésekre.

Miközben a válogatott rangidőse a tengerentúlon haknizik, edzője, Plagányi Zsolt már a folytatást tervezi. Cseh az amerikai kiruccanást követően nem egészen két hét múlva áll újra edzésbe, ám nem úgy, ahogy azt eddig tette.

Október második hetében találkozunk újra, és már előre eldöntöttük, hogy változtatunk az eddigi menetrenden. Nem titok, hogy előtérbe kerül a szárazföldi munka, miközben a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik a gyorsúszásra, és kísérletképpen a vegyesre is. Más szóval: a következő három hónap nem elsősorban a pillangóúszásról fog szólni

– tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Plagányi Zsolt, Cseh László edzője.

A 2003 óta minden évben olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmeket gyűjtő Cseh Lászlót a Rióban történtek után nem csupán a lelkesedés, hanem  jókora adag dac viszi előre és természetesen a

budapesti világbajnokságra összpontosít.

Az év hátralévő versenyeit passzolja, így a decemberi windsori rövid pályás világbajnokságnak is csak a nézője lesz, noha mindig is a kismedencés versenyzés sikert sikerre halmozó specialistájának számított.

Cseh december 3.-án lesz 31 éves. Az ilyen korú élsportolóknál a regeneráció létfontosságú, ergo egy sikerekkel teli 2017-es évhez elengedhetetlen, hogy fizikailag és mentálisan is teljesen felfrissülve folytathassa az edzésmunkáját.

Az év végéig a terhelés sem lesz túlméretezett, elég lesz rákapcsolni januártól és úgy megközelíteni a júliusi budapesti világbajnokságot, ami kétség kívül a legnagyobb kihívást jelenti a számára az olimpia utáni esztendőben. A cél természetesen csak az lehet, hogy Laci kifüstölhesse magából a riói sokk rossz emlékeit. Amelynek legfájóbb pontja kétségtelenül az volt, hogy a májusi londoni EB-n győzelmet jelentő 1:52.91 perces teljesítményével simán olimpiai bajnok lehetett volna. Simán bizony, mert hogy az aranyérmes Michael Phelps ott 1:53.36-tal nyert. Nagyon jókor jön tehát jövőre a hazai pálya, a magyar szurkolók biztatása, amely a magyarországi Európa-bajnokságokon, Budapesten és Debrecenben is erős hátszelet jelentett

– mondta Plagányi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik