Sport

Cseh Lászlóról is nyilvánosságra hoztak adatokat az orosz hackerek

Több cikkben foglalkoztunk már vele, hogy a Fancy Bears nevű orosz hackercsoport feltörte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisát és sorra hozzák nyilvánosságra a riói olimpikonok orvosi adatait. Ez nem azt jelenti, hogy az érintettek doppingoltak, hanem azt, hogy kérvényezték, egészségügyi okokból olyan szert használhassanak, ami szerepel a tiltólistákon – jegyzi meg hétfői cikkében a 444.hu.

A Fancy Bears hétfőn kiadott negyedik listáján Cseh László neve is szerepel. És Rafael Nadalé is.

Cseh neve mellett a formoterol nevű szert tüntetik fel. A hatszoros olimpiai érmes Cseh még 2011-ben kért és kapott engedélyt ennek használatára a Nemzetközi Úszó Szövetségtől. Cseh László gyerekkora óta asztmás, a formoterolt pont annak kezelésére alkalmazzák.

Cseh László, a Magyar Úszó Szövetségen keresztül az MTI-nek megerősítette, ilyen engedélyeket korábban évről évre kérnie kellett gyermekkori asztmája miatt, a nyilvánosságra hozott dokumentum azonban az utolsó volt a sorban, hiszen 2012 óta – már a londoni játékokat megelőzően – egy olyan készítményt használ szükség (azaz kizárólag légzési nehézségek) esetén, melynek összetevői közül

semmi sincs tiltólistán, azaz öt éve nincs szüksége az úgynevezett TUE-engedélyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik