Sport

Serena Williams nem marad csendben többé

Serena Williams Facebookon írt bejegyzést, melyben ígéretet tett arra, hogy nem marad tovább csendben, a jövőben kiáll a feketék elleni rendőri erőszakkal szemben. A világranglistán második helyezett teniszező egy történetet osztott meg követőivel, majd kijelentette, hogy a hallgatás maga az árulás.

A távolból láttam egy rendőrt az út szélén, gyorsan ellenőriztem, hogy nem hajtunk-e gyorsan. Ekkor átfutott az agyamon az a borzalmas videó, amelyben egy nő autóban ülő barátját lelövi egy rendőr. Néhány másodperc alatt átfutott az agyamon, szinte azonnal megbántam, hogy nem én vezetek. Sosem bocsátanám meg magamnak, ha valami történne az unokaöcsémmel. Hiszem, hogy az emberek alapjában nem rosszak, csak van néhány tanulatlan, érzéketlen, rettegésben élő ember, aki megmérgezi a többséget. Aztán eszembe jutott, hogy miért nem szólaltam fel eddig. Magamba kellett néznem. Mi lesz az unokaöcséimmel? Mi lesz, ha születnek gyerekeim? Ahogyan Martin Luther King mondta: eljön az idő, amikor a hallgatás maga az árulás.


A 35 éves játékos mellett Colin Kaepernick is rendre tiltakozik a feketékkel szemben elkövetett rendőri erőszak ellen. Az NFL-játékos féltérden hallgatja a meccsek előtt a himnuszt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik