Sport

Újpestiek figyelem: milliárdos sportberuházás indul

A Szilágyi út, Tábor utca, Erdősor út által határolt területen újul meg az UTE labdarúgói, atlétái és tornászai által használt sportingatlan, miután kétéves előkészítő munka végén 2016. szeptember 22-én Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter és Wintermantel Zsolt polgármester aláírta azt a sportfejlesztési programot, amely az UTE, Újpest Önkormányzata, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködésében száz százalékos állami támogatásból valósul meg – számolt be a klub honlapja.

A polgármester facebook oldalára a bejelentést követően posztolta az aláírt szerződést, majd bejegyzésként azt a mondatot írta:

Ha még mindig kérdéses lenne, hogyan viszonyul Újpest a tömegsporthoz.

A fejlesztési program első ütemében egy multifunkcionális sportcsarnok, egy kézilabda pálya méretű edzőcsarnok, valamint három-három  füves és műfüves nagypálya valósul meg.

ute1885.hu
Forrás: ute1885.hu

A második ütemben felépül egy jég és curling csarnok, meghosszabbodik a futófolyosó, megújul az atlétika pálya, készül egy futókör a hosszútávfutóknak, valamint streetball, strandröplabda és teniszpályák is ki fogják szolgálni a sportolni vágyókat.

A megvalósuló létesítmények a hivatásos sportolók mellett a tömegsportolók igényeit is kielégíti majd, így a megvalósuló beruházások rekreácós és egészségmegőrző szerepet is betöltenek.

ute1885.hu
Forrás: ute1885.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik