Sport

Meghalt Simon Balla István

Simon Balla István ifjú korában tíz esztendőn át volt a magyar atléta-válogatott tagja, ötször nyert magyar bajnokságot 400 méteres gátfutásban.

Később az atlétikában és a Testnevelési Egyetemen megszerzett szakmai tudását a labdarúgásban hasznosította. Többek között a Ferencváros, a Soroksár, a Zalaegerszeg labdarúgóinak volt az erőnléti edzője, de személyi edzőként számos ifjú és felnőtt futballista köszönheti neki, hogy fejlődött a dinamikája.

A Fradinál tevékenyen segítette Nyilasi Tibor, Novák Dezső, Varga Zoltán, László Csaba és Gellei Imre munkáját, a szakmai stáb tagjaként kétszer nyert bajnokságot, de ott volt a csapattal volt a Bajnokok Ligája és az UEFA csoportkör szerepléseknél is.

A szakember életében nem csak a labdarúgás létezett. Az olimpiai rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjai épp úgy profitáltak tudásából, mint a teniszező Kapros Anikó, vagy az ökölvívó Kótai Mihály.

Simon Balla István hétfőn, tragikus hirtelenséggel, 59. életévében hunyt el. A családja mellett számos sportoló tanítványa gyászolja. Sinya, nyugod békében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik