Sport

Dr. Lubics Szilvia a férfiakat is verve ismét óriásit futott

Szeptember 10-én Velencén, így 2500 méteres körön. rendezték az ultrafutók 12 órás magyar bajnokságát. Tizenkét órát egyhuzamban futni azért valljuk meg őszintén, nem semmi, hát még 30 fok fölötti melegben… Köszönhetően a két frissítőállomásnak – 100 kilogramm jéggel készültek a rendezők – egész jól bírták a versenyzők és remek eredmények születtek.

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, mind a férfi, mind a női verseny az októberi 24 órás Európa-bajnokságra készülő válogatott futók között dőlt el.

A női mezőnyben Dr. Lubics Szilviaa törékeny hahóti fogorvosnő bizonyult a legjobbnak, 134,330 km-res teljesítményével. A második Makai Viktória (129,330 km), míg a harmadik Csupor Krisztina (124,370 km) lett.

Lubics ideje azt jelenti, hogy 12 órán keresztül a frissítő megállásokat, lassításokat is beleszámítva átlagosan 5 perc 26-27 másodpercenként tett meg egy kilométert. Ennél a tempónál azért kell szedni a lábat rendesen. Más megközelítésben fél nap alatt több, mint három maratont futott le egyhuzamban… Lubics közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Nagyon nehéz verseny volt: az erős mezőny és a nagy hőség miatt a maximumot kellett kiadnom magamból. Az eredményemmel elégedett lehetek, eddig csak egyszer futottam ennél többet 12 órán.

Érdekesség, hogy női verseny első két helyezettjénél csak a férfi bajnok Csécsei Zoltán (135,040 km) tudott többet futni a rendelkezésre álló 12 óra alatt.

A férfiaknál Csécsei mögött a szintén EB-résztvevő Belej-Fekete Bálint lett a második (127,630 km), míg a dobogó harmadik fokára Kreidl Csaba állhatott fel (125,620 km).

Részletes eredmények a magyar bajnokságról itt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik