Sport

Bundázás miatt vizsgálják a magyar származású teniszező mérkőzését

A Tennis Integrity Unit nevű szervezet vizsgálatot indított a US Open női egyes első fordulójában lejátszott Bacsinszky Tímea–Vitalja Gyjacsenko mérkőzéssel kapcsolatban – írja a tennis.com.

A vád szerint manipulálhatták a végeredményt, hiszen két fogadási portálon is feltűnően sok, szokatlan tipp érkezett, emiatt lett gyanús a meccs. Az ominózus találkozón a magyar származású, de svájci színekben versenyző Bacsinszky 6:1, 6:1-re múlta felül orosz riválisát.

Talán a fogadók tudták, mennyire kilátástalan a formám manapság? Ha eljönnél és megnéznél engem manapság játék közben, értenéd, miről beszélek

-válaszolta az esetet firtató kérdésre Gyjacsenko. Shamil Tarpiscsev, az Orosz Tenisz Szövetség szóvivője is védelmébe vette a sportolót:

Sajnos túlságosan is sok sérülése volt mostanában. Ez megnehezíti a játékát, de így is jó teniszező. Ami a Bacsinszky elleni mérkőzést végeredményét illeti, nem kell foglalkozni a bulvárlapokkal, elég kiszámítható vereségről beszélünk. Probléma a bundázás a teniszben, ám ez alacsonyabb szinteken jellemző. A legjobbak között mi értelme lenne? Ez már korábban is kiderült.

A korrupció-ellenes szövetség bizonyítékot egyelőre nem talált arra, hogy valóban bundázás történt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik