Sport

Borkai nem fog lemondani és kiváló a kapcsolata Orbán Viktorral

A Népszava hétfői számában írta meg, hogy veszélybe került Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének helye. A lap értesülései szerint sokan, köztük Orbán Viktor is elégedetlenek vele, de csak abban az esetben érkezhetne új vezető a MOB élére, ha Borkai lemondana. A közleménye alapján nem fog.

„A Magyar Olimpiai Bizottság független köztestület, 2010 óta vagyok az elnöke. A Közgyűlés választott meg és ha elégedetlen a munkámmal, vissza is hívhat.

Nincs szándékomban lemondani.

A legutóbbi két ötkarikás játékokon egyaránt 8-8 aranyéremmel, számos éremmel és sportdiplomáciai sikerrel, a legeredményesebb nemzetek között zárt Magyarország.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a sportot stratégiai ágazatként kezelő Kormánnyal konstruktívan együttműködve, az elmúlt években megteremtette a szakmai és anyagi feltételeit annak, hogy a sportolóknak csak a felkészülésre, a versenyzésre kelljen koncentrálniuk” – olvasható Borkai Zsolt közleménye a mob.hu-n.

Külön kitért a miniszterelnökkel való munkakapcsolatára is:

A Miniszterelnök úr és köztem kiváló a kapcsolat, mindig támogatott a magyar sport átalakítása, a győri EYOF, vagy a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán is. Rio de Janeiróban is találtunk alkalmat arra, hogy a szurkolás mellett átbeszéljük az aktuális kérdéseket.

Tudom, sokan szeretnék a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki pozícióját betölteni. Elszomorít ez a sporthoz, az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás, mert a mostani, alaptalan híreszteléssel elsősorban a sportolóknak, edzőknek ártanak igazán, akik a medencében, a páston, a pályákon szívüket-lelküket kitették Magyarországért és a magyar sikerekért. Ez az időszak Róluk, az Ő ünneplésükről kellene, hogy szóljon.”

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke (b3), Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (b) és Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiapályázat kormányzati felelőse (j) a pályázatot bemutató kiállításon az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett ünnepségen a riói Magyar Házban, Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik