Sport

Megszólalt az úszó, akit Knézy Jenő nem említett a közvetítés során

Rióból már hazatért, majd nem sokkal később újra repülőgépre ült Hajdú-Bihar megye egyetlen olimpikonja, Holoda Péter

Ő Takács Krisztián, Bohus Richárd és Kozma Dominik mellett az a srác, aki a 4×100 méteres férfi úszó váltó tagjaként, 1.3 másodperccel javította meg az országos csúcsot (3:15.21 az új rekord), és mindössze 22 századdal maradt le a döntőről. 12. helyen zártak, aztán kizárták őket adminisztratív, szabályértelmezési hiba miatt.

Az ember azt gondolná, hogy Hosszú, Cseh, Kapás árnyékában nem ez az az eredmény, amitől épp Holodáról szóltak a hírek. Ehhez képest, köszönhetően Ifj. Knézy Jenőnek, az ország mégis megismerte a 20 éves úszót. Az MTVA riportere, ki tudja miért, de elfelejtette megemlíteni a közvetítés alatt a nevét, így a következő két napban a csapból is ő folyt.

Holoda mindössze két napot töltött családjával, eztán az Egyesült Államokba utazott, lévén az auburni egyetem hallgatójaként várta az iskolapad. A haon.hu-nak ezalatt sikerült megszólaltatnia a hajdúszoboszlói Árpád SE versenyzőjét, aki elmondta, első olimpiáján több olyan dolgot is látott, tapasztalt, amit kamatoztatni tud majd a jövőben.

Természetesen Ifj. Knézy Jenőre is kitért:

Nem tudom, miért maradtam ki a felsorolásból, felkészületlenségből vagy más okból, de úgy gondolom, saját magának ártotta a legtöbbet. Így nagyobb felhajtást kaptam, mintha bemondta volna a nevem.

Az interjúból az is kiderült, hogy Knézy azóta nem kért bocsánatot, mert, ahogy Holoda fogalmazott:

Bár lényegében minden nap az uszodában voltunk mindketten, más utakon jártunk. Mindössze egyszer találkoztunk, még a megnyitó előtt a Magyar Házban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik