Sport

Djokovic: Egy ilyen vereség a legfájóbb

A 2016-os wimbledoni torna egyértelműen legnagyobb meglepetése, hogy Novak Djokovic kikapott a harmadik fordulóban az amerikai Sam Querrey-től. Persze a szerb világelső is ember, vele is megtörténhetnek ilyen dolgok, de legutóbb a 2009-es Roland Garroson búcsúzott ilyen korán, illetve a legutóbbi négy Grand Slam-tornát ő nyerte.

Csalódott vagyok természetesen. Egy Grand Slam-tornán kikapni a legfájóbb. De van családom, nem csak a tenisz jelenti az életemet, úgyhogy van mivel elfoglalni magam. Kicsit többet kell majd a teniszen túli dolgokra koncentrálnom, mert sikeres, de fárasztó egy év van mögöttem. Kell egy kis pihenő

– mondta Djokovic a meccs utáni sajtótájékoztatóján.

A wimbledon.com cikke egy külön bejegyzést szentel annak, hogy a szerb rendre a bal vállát fogdosta, meg is kérdezték tőle, hogy teljesen egészségesen lépett-e pályára. Azt mondta nem egészen, de ezt nem most szeretné megvitatni.

Nem akarom csorbítani az ellenfelem érdemeit. Nagyszerűen játszott, megérdemelten nyert. Megvoltak a lehetőségeim, nem tudtam kihasználni őket. Ilyen a sport.

Egyébként semmi meglepő nincs abban, hogy Djokovic fáradtságról beszélt, 2015 elejétől kezdve 138 mérkőzést játszott már, amik közül ráadásul 128-at megnyert – félelmetes mutató. Andy Murray 127-nél jár, Rafael Nadal 118-nál, Stan Wawrinka 111-nél, Roger Federer pedig 99-nél.

Fotó: Getty Images / Adam Pretty

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik