Sport

Vasárnap is parádéztak a magyarok a kajak-kenu Eb-n

Kozák Danuta egy órán belül két aranyérmet szerzet a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon – írja a kajakkenusport.hu.

Főpróbának, edzésnek nem volt rossz ez az Európa-bajnokság, de az olimpián bármi lehet. Bár nyertünk, fontos, hogy az ember ne szálljon el, mert Rióban érhetnek meglepetések. A kemény munkával és a maximum pályákkal kell most foglalkozni.

-nyilatkozta az olimpiai bajnok versenyző, aki előbb nagy hátrányt ledogozva K-1 500 méteren egyesben diadalmaskodott, majd Szabó Gabriellával párosban sem talált legyőzőre ugyanezen a távon. Utóbbi siker a magyar kajak-kenu sport történetének 130. Eb-aranyérme.

Érdekes küldetés volt, hiszen Dana egyese és a páros között ötven perc különbség volt, úgy kellett odaállnom, hogy teljesen készen álljak, mire visszaérkezik az eredményhirdetésből. De abszolút nem izgultam, nála fegyelmezettebb embert nem nagyon ismerek a földön

-méltatta társát Szabó.

A férfiaknál a kajakos Nádas Bence szerzett bronzérmet 500 méter egyesben, mindössze 8 ezreddel maradt le a második helyről:

Próbáltam a saját versenyemre, taktikámra fókuszálni, s úgy éreztem, végig partiban vagyok Liebscherrel. Aztán az utolsó száz méteren elöntött a sav, igyekeztem berúgni a hajómat, de Poulsennek jobban sikerült. Két érmet szereztem ezen az Európa-bajnokságon, így abszolút elégedett vagyok, örülök, hogy a négyes arany után ilyen kaliberű versenyzők között ismét a dobogóra állhattam.

A szombati versenynapon kilenc magyar egység is dobogóra állhatott Moszkvában. A kontinenstorna délután a 200 és az 5000 méteres finálékkal zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik