Sport

Kajak-kenu: kilenc magyar egység is dobogóra állhatott az Eb-n

női kajak négyes (Array)
női kajak négyes (Array)
Három aranyérmet szerzett a magyar válogatott a szombat délelőtti versenynapon.

Szombat délelőtt megkezdődött a Moszkvában zajló kajak-kenu Európa-bajnokság azon része, amikor már az érmekért megy a csata. A magyar versenyzők nem tétlenkedtek, mind a tizenegy délelőtti döntőben érdekeltek voltunk.

A parakenus Suba Róbert kezdte az éremhalmozást, aki a  KL1 200 méter döntőjében a legjobbnak bizonyult. Suba már pénteken is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, akkor a VL1 200 méteres versenyszámában győzött.

Az épek mezőnyében Takács Tamara szerezte meg az első érmet, kajak egyes 1000 méteren nagy csatában lett második. Ugyanezen a távon a férfiaknál Kopasz Bálint bronzérmet szerzett. Őt követte a Medveczky Erika, Takács Tamara duó, akik az aranyérmet megszerző szerbek mögött közel két másodperccel értek a célba, így ezüstérmesek lettek. Talán az arany is meglett volna, ha a szerbeknél nincs ott Benedek Dalma…

A bronz és az ezüst után pedig jött az aranyérem érem. A női kajak négyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina) 500 méteren végletekig kiélezett csatában előzte meg a fehérorosz négyes a fináléban. Az aranyat egy ezüst követte, köszönhetően a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duónak 500 méteren.

A nők után a férfiak is megnyerték a K4 500 métert. A Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor, Somorácz Tamás összeállítású csapat óriási versenyzéssel előzte meg a szlovák és a spanyol négyest.

Itt még az éremhalmozásnak közel sem volt vége! Előbb a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu páros szerzett bronzérmet 1000 méteren, majd ugyanezen a távon, de már kajakban lett második Hufnágel Tibor és Dombvári Bence.

Kenu egyes 1000 méteren Vajda Attila a negyedik lett, így épphogy lecsúszott a dobogóról. A Korisánszky Dávid, Sarudi Pál, Kiss Tamás, Varga Dávid kenu négyes pedig az ötödik lett 1000 méteren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik