Sport

Mike Tyson elmondta, kinek lett a rajongója

Nagy kedvence lett a tavaly novemberben berobbant brit bunyós.

A már rég visszavonult, nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Mike Tyson pár mondatot mondott az angol származású  Tyson Fury-ról. Beszédéből kiderült, hatalmas rajongója lett a britnek és szereti őt nézni, ahogy bokszol – írja a Sky Sports.

Az amerikai ökölvívó mostanság nem követi napi szinten a bokszban történteket. Arra viszont ő is felkapta a fejét, mikor tavaly novemberben, a Németországban rendezett gálán, mindenki általános meglepődésére, Fury legyőzte az esélyesebbnek kikiáltott Vladimir Klicskot. Ezzel a vereségével az ukrán óriás négy világbajnoki övének is búcsút inthetett, de alig több mint fél év után, július 9-én visszavághat brit ellenfelének Manchesterben és szerezheti vissza elvesztett címeit.

A The Ring magazin és egyéb internetes portálok  (Boxrec, Fightnews) szerint is Klicsko a jelenlegi legjobb súlycsoportjában, de az idén ötven éves legenda erről másképp vélekedik. Az elmúlt tizenöt év legnagyszerűbb bokszolóját legyőzni, aki már huszonkétszer meg tudta védeni bajnoki címét, elismerést érdemel. Kiemelte még, tetszik neki Fury nyegle, pimasz stílusa. Minden bizonnyal azért, mert pályafutása során ő is hasonló, pimasz karakterű volt.

A nyári mérkőzésen így nem is szurkolhat másnak, mint névrokonának, Tyson Furynak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik