Sport

Újabb uszodai erőszakra derült fény

A Kiss László-ügy által okozott hullám nem tud lecsendesedni – úgy látszik. Az atlatszo.hu kedden egy újabb áldozattal, szakszóval abúzust elszenvedő nővel készített interjút.

A Judit néven emlegetett áldozat kilencéves korától szenvedte el a rendszeres sportuszodai molesztálást, majd később elmondása szerint megerőszakolta edzője.

A cikk nem nevezi meg, kiről van szó, csak a kor ismert és elismert Edzőjeként titulálja, aki a Sportuszodában tevékenykedett. Megjegyzendő, Kiss László a Spartacus-uszodában dolgozott, ergo ebben az esetben aligha ő a másik főszereplő.

Judit úgy érezte

Kiválasztott az elején, külön figyelt rám. Akkor nyilván nem gondolhattam, de utólag visszagondolva nagyon rutinosan csinált mindent: röviddel azután, hogy elkezdtem nála úszni, elkezdett fogdosni. Molesztált. Simogatott, foglalkozott velem, tapogatott mindenhol. Gyakorlatilag ott azonnal elveszítettem a szüzességem.

Majd így folytatta a visszaemlékezést:

Ekkor már tavasz volt, ebben az időben már egyedül jártam az uszodába. Elindultam edzés után az iskolába a kihalt Margitszigeten. Utánam jött és ettől nagyon meglepődtem, megijedtem. Az látszott rajta, hogy megőrült, a földre vitt, és ütött, fojtogatott. Miközben fojtogatott, dobált, azt mondta nekem, ő “nem tehet róla”, én viselkedtem vele kihívóan.

Ezután megerőszakolt. Nem, ami akkor történt, már nem egy előre kigondolt, rutinosnak tűnő cselekedet volt, hanem őrületnek tűnt. Vannak a szigeten azok a nagy, szétterülő bokrok, amikor elszaladt, ott hagyott az egyik alatt félholtan.

A rendszeres molesztálásból és szexuális erőszakból Judit elmondása szerint azért nem lett akkor ügy, mert az eset után a Sportkórházba került, ahol az Edzőt ismerték, ráadásul szülei kimondottan rendszerellenesnek voltak beállítva.

A szerző cikke végén következtetésként megállapítja, a “Kiss-ügy és Judit története is azt mutatja, hogy a versenysport világában számos hasonló történet maradt kibeszéletlen. A magunk részéről azzal tudunk hozzájárulni a csend megtöréséhez, hogy garantáljuk a nyilvánosságot nem vállaló megszólalók anonimitását.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik