Sport

Válogatott: ők küzdenek tovább a magyar csapatba kerülésért

18 fősre szűkítette keretét Bíró Attila, a riói olimpiára készülő női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A belgrádi Európa-bajnokságon győztes női vízilabda-válogatott kapitánya, Bíró Attila hétfőn 18 fősre szűkítette az olimpiára készülő keretet. Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra maradnak le biztosan Rióról, Bíró azt mondta, még fiatalok, hullámzó volt a teljesítményük, de a magyar vízilabda két értékéről van szó, nem mondott le róluk.

Az Eb-győztes csapatból mindenki bennmaradt a még mindig bő keretbe, mellettük Bolonyai Flóra, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta küzd tovább a riói csapatba kerülésért.

Az egész éves teljesítményt vettem alapul, úgy ítélem meg, a különböző posztok legjobbjai kerültek a keretbe. Bevallom, még Kisteleki Dóra visszahívásán gondolkodtam, de végül a bajnokságban mutatott teljesítménye nem győzött meg arról, hogy érdemes volna belenyúlni ebbe a 18-as keretbe, ezt őszintén elmondtam neki is

– mondta Bíró Attila a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) hivatalos honlapjának.

Az olimpiára majd 13-an utazhatnak, így további öt játékostól kell majd elköszönnie a kapitánynak.

A bő keret:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindannyian Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik