Sport

Mi van itt? Cseh és Hosszú is visszalépett

cseh lászló (Array)
cseh lászló (Array)
200 vegyesen ment nagyot Laci, de minek? Katinka 100 gyorstól maradt távol az előzetes elképzelés ellenére.

Cseh László a legjobb idővel (1:58.17) jutott az 200 méteres vegyes úszás középdöntőjébe a londoni úszó-Európa-bajnokságon. Világbajnokunk a harmadik futamban mutatta meg, vele itt, ebben a versenyszámban is számolni kell. Vagy mégsem. Mert amikor kijött a medencéből úgy fogalmazott:

Azt hiszem, visszalépünk. Már nincs kedvem vegyest úszni, sokkal jobban izgat a pillangó. Meglátom.

Meglátta és visszalépett, így a délutáni középdöntőben is marad magyar, mégpedig Grátz Benjámin személyében, aki 13. legjobb idővel jutott be. Azaz Cseh visszalépésével 12. Felmerül a kérdés, miért kel Csehnek elindulnia, ha nincs kedve vegyest úszni? Innen Pestről ezt nem igazán lehet megválaszolni, de bízzunk Cseh Lászlóban és mesterében. Edzésnek nyilván jó volt.

Hosszú Katinka is visszalépett. Női száz gyorson az előzetes tervek alapján indult volna, de végül mégsem állt rajtkőre, így Verrasztó Evelyn 12.-ként jutott be itt a középdöntőbe.

Férfi gyorsúszóink 200 méteren voltak érdekeltek. Kozma Dominik a 11. (1:48.45), míg Bernek 1:48.80a 14. helyen ment tovább.

Verrasztó Evelyn a 12. helyen ment tovább 100 gyorson (55.29), aztán már rohant is, mert a Földházi Dávid, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsu felállásban érdekelt volt az öt percen belül rajtoló Mixed vegyes váltóban is.

Döntősök lettek, mégpedig a negyedik legjobb idővel (3:53.78).

Ez a két százas úszás öt percen belül nem esett túl jól, viszont a száz gyors továbbjutásnak nagyon örülök, most azt érzem, ez egy jó kezdet, és végre valami igazán jó fog következni

– fogalmazott Verrasztó Evelyn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik