Sport

Nagyon úgy fest, hogy ő lesz a női kéziválogatott új kapitánya

Lapértesülések szerint szinte biztosan Kim Rasmussen lesz a befutó. Az ügynöke is nyilatkozott.

A román ProSport értesülései szerint szinte biztosra vehető, hogy Kim Rasmussen lesz a magyar női kézilabda-válogatott következő szövetségi kapitánya. A CSM Bucurestivel friss BL-győztes edzőt már korábban is megkereste a magyar szövetség, a ProSport értesülései szerint a tárgyalások mostanra révbe érte, a hivatalos bejelentés már csak napok kérdése.

A lap állításait alátámasztja, hogy a Győrt drámai csatában legyőző együttes már el is kezdte keresni Rasmussen utódját. A hírek szerint a dán Jakob Vestergaard, a spanyol Jorge Duenas, vagy a német Herbert Müller lehet a befutó.

Az hírekkel kapcsolatban megszólalt a dán edző magyar menedzsere, Farkas Mátyás, akit az NSO keresett meg:

„Azt már a Rosztov elleni negyeddöntő előtt eldöntötte Kim Rasmussen, hogy nem marad Bukarestben, mert a román klub már a szezon közben elkezdte keresni az utódját. Ő pedig az a fajta ember, aki nem változat a döntésein, hiába kerestek meg azóta minket különböző ajánlatokkal a román klubtól. A Magyar Kézilabda Szövetséggel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, de még nem zárult le az ügy, az szövetség jelzésére várunk, eközben a svéd és a dán szövetségtől is megkerestek minket, hogy szívesen látnák a női válogatottunk szövetségi kapitányaként.

Az biztos, hogy Rasmussen szövetségi kapitányként szeretné folytatni a pályafutását

– mondta a szakember ügynöke.

Kim Rasmussen felkészültségéről mindenki megbizonyosodhatott hétvégén, a női Bajnokok Ligája Final Fourjában, ugyanis végső győzelemre vezette a sorozatban újonc bukarestieket, a fináléban épp a Győrt győzték le hetesekkel. A szakember emellett a lengyel válogatott is trenírozta, a dániai világbajnokságon a nyolcaddöntőben épp a magyar válogatottat győzték le, végül a negyedik helyen zártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik