Élő Sport

Nem vallott szégyent a hokiválogatott Kanada ellen

Nagyon kár azért a második harmadért.

A Szlovákia elleni vereség után Kanada ellen lépett jégre a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi világbajnokságon. A címvédő ellen remekül küzdött Rich Chernomaz együttese, sajnos az hatodik perc végén egy emberelőnyös góllal vezetést tudtak szerezni. A mieink nem játszottak alárendelt szerepet, több komoly lehetőséget is sikerült kialakítani. Az első harmad végén összejött a hőn áhított gól, Bartalis nagyon kilőtte a rövid felsőt.

A második harmadot parádésan kezdtük, több lövőhelyzetet is ki tudtunk alakítani, de Pickard és védelem állt a lábán. Sajnos a mérkőzés közepén jött egy rövidzárlat, öt és fél perc alatt négy gólt rámoltak be a kanadaiak.

A záró felvonásban megint pariban voltunk velük, csak egy gólt kaptunk. Sikerült 20 lövés fölé jutnunk, és 40 próbálkozás alatt tartani a címvédőt. Szégyenkezni egyáltalán nem kell, mindenki nagyon büszke lehet erre a csapatra.

Kedd este Franciaország lesz a ellenfél.

Eredmény – Jégkorong, világbajnokság, B csoport, második forduló

Magyarország – Kanada 1-7 (1-2, 0-4, 0-1)

Magyarország: Hetényi (Vay) – Wehrs, Dudás, Sofron, Bartalis, Sebők – Szirányi, Mestyán, Galló, Erdély, Sarauer – Stipsicz, Vas M., Kovács, Nagy G., Vas J., – Garát, Benk, Magosi, Nagy K., Banham

Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Rielly, Hall, Brassard, Perry – Ceci, Murray, Domi, Scheifele, Stone – Matheson, Dumba, Gallagher, Jenner, O’Reilly – Hutton, Duchene, Reinhart, Marchand, McDavid, Connor

Gólszerző: Bartalis (18:14) ill. Scheifele (05:54 ee.), Perry (10:04), Stone (27:12), Marchand (29:05), Brassard (31:36), Matheson (32:45), Hall (44:35)

Vége

7-1-re nyert Kanada, kedd este a franciákkal játszunk.

Kivédekeztük

Melózni kellett érte rendesen, de megcsináltuk.

Megvan a hetedik

Egy korongvesztés után Hall iramodott meg, a korong végül Wehrs blokkoló testéről pattant be. Mivel a hokiban nincs öngól, Hall a gólszerző.

Helyzet volt

Megint Pickard tudott védeni Galló lövése után, majd egy életerős bomba ment mellé.

Óriásit védet Pickard

Emberhátrányban lódult meg Bartalis és Sofron, de utóbbi lövésénél védeni tudott a kapus a bárddal.

Ott az ötödik

Egy fokozattal feljebb kapcsoltak, Brassard üresen maradt és a saját kipattanóját lőtte be (1-5).

Sebők rontott ziccert

Egy szép csellel becsapta védőjét, majd a fonákkal rátett lövése mellé ment.

3-1-re vezetnek

Magosi bot nélkül próbált meg védekezni, a Hetényiről kijövő korongot Stone piszkálta be (1-3).

Beszorítjuk őket

Egymás után jönnek a magyar lehetőségek. Tudjuk tartani a korongot a harmadukban, eddig parádés amit a válogatott művel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik