Sport

Drogbotránya után a vízen bizonyít a magyar kajakos

A szombati egyes után vasárnap párosban is fölényes győzelmet aratott 1000 méteren Dombvári Bence a kajak-kenusok szolnoki tájékoztató versenyén. A tavalyi év első felében eltiltását töltő kajakos a verseny második napján azzal a Hufnágel Tiborral szállt vízre, aki betegséggel küzd, éppen túl van egy tüdőgyulladáson, szombaton még a döntőbe sem tudta beverekedni magát egyesben.

Negyvenfokos lázam volt és egy teljes hetet kihagytam, szombaton mégis azt éreztem, hogy készen állok a versenyzésre és egy jó egyes teljesítményre, de ez nem jött össze.

A páros viszont olyan amilyen, csak beülünk és megy. Bence kiváló formában van, ez látszott rajta egyesben is és én is fogok még javulni a válogatóig” – mondta Hufnágel.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Dombvárin kívül kiválóan szerepeltek a vasárnap vízre szálló olimpiai bajnokok is, Douchev-Janics Natasa K-1 200 méteren, Vajda Attila pedig C-1 1000 méteren győzött esélyeshez méltóan.

Örülök, hogy nyertem, a végén már éreztem, hogy az élen vagyok és így ki is tudtam engedni

– nyilatkozott a háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics.

A hideg, esős, szeles időben Vajda is könnyedén nyerte azt a számot, amelyben több mint tíz éve egyeduralkodó Magyarországon.

Nagyon hideg van, ez egyáltalán nem tett jót az izmoknak. Mentálisan viszont jót tett az, hogy nyertem, így összességében megérte eljönni

– idézte a szövetség honlapja Vajdát.

Női K-2 500 méteren a sztárversenyzők távollétében Szilvásy Nóra és Katrinecz Rita duója nyert a tájékoztatón, míg a férfiaknál K-1 200 méteren Horváth Bence, C-1 200 méteren pedig Hajdu Jonatán győzött.

A kajak-kenusok első olimpiai válogatóját három hét múlva rendezik Szegeden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik