Sport

Az olimpiai pótkvalifikációs versenyen vesztette életét Kaposvári Zsolt

24.hu
24.hu

2016. 04. 14. 11:59

Életének 48. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt a magyar és a nemzetközi vívóélet legjobb versenybírója.

„Három részre kell osztani a vívásban közreműködő bírókat, miként a szakágakat is. Nem lebecsülve másokat, párbajtőr bíró bárki lehet, de a tőrhöz már több kell, a legtöbb pedig a kardozóknál” – jelentette ki egy korábbi nyilatkozatában Kaposvári Zsolt, aki maga is versenyző volt, két bajnoki címet nyert és a kardvívó B-válogatottnak is tagja lehetett a Szabó Bence, Nébald György vagy Bujdosó Imre nevével fémjelzett korszakban.

Nem tudott bekerülni a legjobbak közé, így 24 évesen abbahagyta az élsportot. A vívástól azonban nem szakadt el, versenybíró lett. Ritka, három fegyvernemes zsűriként a legutóbbi három olimpián és tíz világbajnoki döntőben bíráskodott. 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta a Nemzetközi Vívó Szövetség.

A Nemzetközi Vívó Szövetség, mint versenybírót jelölte a riói olimpiai játékokra is, így negyedik ötkarikás játékára készült. A FIE már a repülőjegyet is megküldte számára.

Halálakor is zsűriként, az ázsiai pótkvalifikációs versenyen vett részt a kínai Wuxiban. Itt lett váratlanul rosszul. Az első hírek szerint bevitték a a helyi kórházba majd kiengedték. Újra rosszul lett, de akkor már nem tudtak segíteni rajta. Halálának pontos oka egyelőre nem tisztázott. Minderről a FIE tájékoztatta a honi szövetséget.

Kaposvári Zsoltot a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.