Sport

Pacquiao kétszer padlóztatta ellenfelét, a csúcson hagyja abba

Egyelőre még nem jelentette be a visszavonulását, de sokan a magyar idő szerint vasárnap hajnalit tartották Manny Pacquiao utolsó meccsének. A 37 éves filippínó ökölvívó a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú övéért szállt ringbe, az ellenfele pedig az amerikai Timothy Bradley volt, akivel korábban kétszer találkozott és 1-1-re álltak egymás ellen.

A kezdeti menetekben még tesztelgette egymást a két bunyós a Las Vegas-i MGM Arénában, majd szép lassan Pacquiao vette át a kezdeményező szerepét, a hetedik menetben pedig padlóra küldte Bradley-t. Az amerikai folytatni tudta, neki is esett ellenfelének, két menettel később azonban ismét leütötte őt PacMan.

Bradley huszáros hajrát kezdett volna, ám egyértelmű volt, csak akkor nyerheti meg a meccset, ha kiüti Pacquiaót. Ezen az estén azonban remek formát mutatott a fülöp-szigeteki, élesebb, gyorsabb, erősebb volt.

A pontozók végül egyhangúan Manny Pacquiaót hozták ki győztesnek, 116-110-et kapott mindhármuktól. Ezzel az övé lett a WBO nemzetközi bajnoki öve.

A ringben a sikere után aztán megkérdezték tőle, hogy visszavonul-e, mire egyértelmű igennel felelt. Ez volt a 66. profi meccse, ebből 58-at nyert meg. A jövőben karitatív munkát szeretne végezni, valamint a politikai pályára tér át, be szeretne kerülni a szenátusba a Fülöp-szigeteken, a jövő hónapban lesznek a választások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik