Sport

Ez lehet Manny Pacquiao utolsó nagy dobása

Jön a trilógia záró felvonása, ráadásul egy korszak is lezárul. Itteni idő szerint vasárnap hajnalban, Las Vegasban harmadszor is összecsap egymással Manny Pacquiao és Timothy Bradley, a tét pedig a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki öve.

PacMannek van mit jóvátennie

A 37 éves filippínó bunyós vélhetően élete utolsó bunyójára készül. Már a politikai pálya felé kacsintgat erőteljesen, a mostani lehet az utolsó nagy dobása. És van is mit törlesztenie, mert bár kétség sem fér hozzá, hogy ott a helye a Hallhatatlanok Csarnokában (ő az egyetlen, aki nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni),

legutóbbi mérkőzése után elég nagy hiányérzet maradt az emberekben.

Fotó: Europress Fotóügynökség
2012-ben PacMan volt a meggyőzőbb, mégis Bradley-t hozták ki győztesnek Fotó: Europress Fotóügynökség

Akkor is az MGM Arénában lépett szorítóba, ám a Floyd Mayweather elleni, az évszázad meccseként beharangozott ütközet eléggé felejthetőre sikeredett, elsősorban Pacquiao teljesítménye miatt. PacMan a találkozó után azt mondta, sérült vállal vállalta a bunyót, de ezzel már nem tudott javítani a helyzeten.

Mindenki ismeri a történetem: a semmiből törtem fel, az utcán éltem, nem volt mit ennem, vizet ittam, hogy valahogy túléljek

– mondta a szerdai sajtótájékoztatón az eddigi 65 profi meccséből 57-et megnyerő Pacquiao, aki inkább az érzelmeket helyezte előtérbe, arról is beszélt, hogy a bevételből rengeteg fülöp-szigeteki emberen fog majd segíteni.

Bradley: most vagy soha!

Bár többen úgy vélték, hogy Timothy Bradley-nek egy vereség esetén ez lehetne az utolsó meccse, az amerikai bokszoló egyfelől jó korban van (32 éves), másfelől a legutóbbi, Brandon Ríos elleni mérkőzésén nagyon jó formát mutatott, a szakértők egybehangzó véleménye, hogy

Teddy Atlasszal, új edzőjével nagyon jó párost alkotnak.

Fotó: Europress Fotóügynökség
2014-ben Pacquiao visszavágott, egyhangú pontozással verte az amerikait Fotó: Europress Fotóügynökség

Bradley nagyon elszánt a Pacquiao elleni sorozat lezárása előtt:

Ez a meccs az örökségről szól számomra. Ha legyőzőm Pacquiaót, az most lesz. Még egyetlen mérkőzésemre sem készültem fel ennyire. Ez az utolsó dobásom, hogy nyerjek ellene.

Bradley egy esetleges győzelemmel nem csak a 2-1-es mérleget tudhatná magáénak Pacquiao ellen, hanem azt is elmondhatná magáról, hogy ő küldte nyugdíjba a filippínót – aki a zuhanyhíradó szerint egy nagy meccsre még nyitott lenne, főleg, ha az a visszatérő Mayweather ellen lenne, de azért ezt kezeljük fenntartásokkal.

Egy ide, egy oda

A két ökölvívó először 2012 júniusában csapott össze egymással, akkor Bradley nyert megosztott pontozással, Pacquiao hét év után kapott ki újra. Nagy botrány kerekedett abból a döntésből, az elemzések alapján ugyanis Pacquiao volt a jobb. A WBO össze is hívott egy ötfős pontozói testületet, náluk a filippínó volt a nyerő.

Bradley 2014 áprilisában adta meg a visszavágás esélyét riválisának, Pacquiao pedig élt is vele – ezt a két bunyót is a Las Vegas-i MGM-ben rendezték egyébként. Ez a csörte is elképesztően szoros volt, PacMan bírta jobban a hajrát, ez pedig felé billentette a mérleg nyelvét, mindhárom pontozó őt hozta ki győztesként.

Vasárnap hajnalban pedig a trilógia harmadik felvonása következik, a két bokszoló közös múltját tekintve ismét nagy izgalmakra van kilátás. Már csak az a kérdés, hogy a csúcson, vagy vereséggel ér-e véget Manny Pacquiao fantasztikus pályafutása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik