Sport

Újabb amerikait igazolt a magyar hokiválogatott

Magyar állampolgársági esküt tett csütörtökön Kevin Wehrs, azaz Wehrs Kevin Daniel, így már semmi akadálya, hogy a májusi világbajnokságon hazánk válogatottját erősítse.

Wehrs Kevin Danielre 2014 szeptemberében vetett szemet a Fehérvár AV19 együttese, majd tízhetes próbajátékot követően szerződtette. A játékos szinte pillanatok alatt felvette az EBEL ritmusát, és a két év során igazi erőssége lett a fehérvári alakulatnak. Az EBEL 2015/2016-os szezonja során 54 meccsen lépett jégre, 6 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.

Wehrs csütörtök délután, dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere előtt tett magyar állampolgársági esküt a Hiemer-ház házasságkötő termében – számolt be a fehervarav19.hu oldal.

Wehrs már eddig is tagja volt a Rich Chernomaz szövetségi kapitány által kijelölt és a májusi, oroszországi világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott bő keretéének, amelybe 78 játékos került be, de így, a honosításnak köszönhetően minden technikai akadálya elhárult annak, hogy gólerős hátvéd a májusi szentpétervári vb-n magyar színekben szerepeljen.

Sagert Kalvin, Banham Frank és Sarauer Andrew mellett Wehrs lesz a hokiválogatott negyedik észak-amerikai születésű, de piros-fehér-zöld mezben meccselő tagja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik