Sport

Brutális csoportban hokisaink, jövőre jöhet Kanada és az USA

jégkorong válogatott (Array)
jégkorong válogatott (Array)

Az idei jégkorong-vb döntője után kiderült, mely csapatokkal került egy csoportba a jövő évi tornán a magyar válogatott.

Vasárnap este Kanada meglepetésre nagyon simán legyőzte az orosz együttest a jégkorong-világbajnokság fináléjában, így a juharlevelesek 2007 után szerezték meg ismét az aranyérmet.

Ezzel pedig eldőlt a jövő évi vb csoportbeosztása is, ez számunkra pedig rendkívül fontos, hiszen a magyar válogatott is ott lesz az elitligában.

 Fotó: MTI

Rich Chernomaz csapata Szentpéterváron játssza majd mérkőzéseit, valóban topcsapatok ellen, hiszen megkaptuk Kanadát, a tavalyi ezüstérmes finneket, az Egyesült Államokat és hogy egy pikáns meccsnek is örülhessünk, a szlovákokat is.

Ami pedig a könnyebb ellenfeleket illeti, a fehéroroszok, a franciák és a németek ellen lehet keresnivalónk. A másik csoport találkozóit Moszkvában rendezik, itt az oroszok, svédek, csehek, svájciak, lettek, norvégok, dánok és a kazahok mérkőznek majd meg egymással.

A 2016-os vb csoportbeosztása

A csoport (Szentpétervár): Kanada, Finnország, Egyesült Államok, Szlovákia, Fehéroroszország, Franciaország, Németország, MAGYARORSZÁG.

B csoport (Moszkva): Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Lettország, Norvégia, Dánia, Kazahsztán. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik