Sport

Kézi botrány: felmerült egy Fradi Securitys szál is

Még február közepén vertek szurkolókat PLER-Komló a NB1-es kézilabda bajnoki meccsen, miután a biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat.

Még február közepén vertek szurkolókat a PLER Budapest-Sport36 Komló NB1-es kézilabda bajnoki meccsen. A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket, ahol olyan kigyúrt, kopasz “verőlegények” jelentek meg, akiken semmiféle megkülönbözető mellény nem volt. Aztán elszabadult a pokol.

Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek. Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi

A komlóiak beszámolója szerint már a félidőben “bunkó stílusra” váltottak a biztonságiak. A főrendező telefonon kért segítséget, a beszélgetés során állítólag a következő mondat is elhangzott:

Itt van harminc–negyven vidéki suttyó, el kéne rendezni a sorsukat.

Ezt az ügyet vizsgálta ki a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága, majd hozta meg első fokú ítéletét. Szigeti Szabolcs, a kézilabdacsapatot működtető kft. ügyvezetője a csütörtökön lezajlott rövid szurkolói fórumon arról tájékoztatta a hallgatóságát, hogy a Komló 300 ezer forintot fizet egy félig tele és egy vitatott bírói döntés után a pályán landoló söröspohárért, míg a PLER három zártkapus-meccsel és 1,5 millió forint mínusszal bűnhődik – számolt be minderről a komloiujsag.hu.

ultrasinfo.com
A fotó csak illusztráció Forrás: ultrasinfo.com

Tudni kell, a PLER Budapest korábban PLER-FTC néven szerepelt és indult az NB1-ben. A Fradi Securityval feltételezhetően ezért kapcsolta össze az ügyet a Bors pénteki cikkében, amikor azt írja:

Az nem derült ki, hogy az ártatlan komlóiakat agyba-főbe verők valóban a Fradi Security emberei voltak-e.

Azt a kérdést, hogy a Fradi Security által rendszeres megbízást kapó kigyúrt fiúk voltak-e a verőlegények, az a vizsgálat hivatott eldönteni, amit a nyolc megvert szurkoló vallomása alapján indított a XVIII. kerületi rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik