Pályán kívül

Szurkolókat vertek a magyar bajnoki meccsen, a nők sikítva menekültek

Az eset pénteken történt Pestszentlőrincen. A komlói drukkerek szerint a biztonságiak főnöke "verőlegényeket" hívott.

Pénteken rendezték a férfi kézilabda NB I-ben a PLER – Sport36 Komló mérkőzést. Az alsóházi rangadó sajnos nem a játék miatt marad emlékezetes. A bama.hu cikke szerint a találkozó után a helyi biztonsági emberek által odahívott “verőlegények” alaposan helyben hagyták a komlói szurkolókat.

A vendégcsapat számára az utat szervező Szolnoki Richárd a portál megkeresésére elmondta, az egész találkozó nagyon feszült volt, és már az első félidőben akadt egy kis nézeteltérés a szurkolók és a biztonsági emberek között. Egy bírói ítélet után a drukkerek megindultak előre, amikor a nyolc sárga mellényes biztonsági őr nem épp irodalmi stílusban arra kérte őket, hogy menjenek hátrébb.

A félidő után a komlóiak beszámolója szerint “bunkó stílusra” váltottak a biztonságiak. A főrendező telefonon kért segítséget, a beszélgetés során állítólag a következő mondat is elhangzott:

Itt van harminc–negyven vidéki suttyó, el kéne rendezni a sorsukat.

Ezek után nem sokkal a vészkijáratnál megjelentek kigyúrt, kopasz “verőlegények”, akiken semmiféle megkülönbözető mellény nem volt.  A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket, ahol aztán elszabadult a pokol.

Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek. Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi

– mondta Szolnoki Richárd.

A klub nem hagyja sző nélkül a történteket. A szövetség főtitkárhelyettese tájékoztatta a komlóiakat, hogy kivizsgálják ez ügyet.

A PLER a Facebook-oldalára kitett közleményben reagált, ezt változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Sportbarátok!

Pénteken rendkívül fontos két pontot szerzett a PLER azáltal, hogy hazai pályán legyőzte a Komló csapatát a 21. fordulóban. Sajnálattal vesszük, hogy ezt a győzelmet negatív indulatok árnyékolják be.
A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű – verbális és fizikai – erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk “vendégségbe” érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy, mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat.
Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük.

Hatalmas köszönettel tartozunk a PLER szurkolótáborának, akik ezúttal is rendkívül tisztességesen buzdították a csapatot e fontos győzelem elérése érdekében.

A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, s megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.

Hisszük, hogy az erőszak és a gyűlöletkeltés nem méltó a kézilabda sportág értékrendjéhez.

Sportbaráti üdvözlettel,

PLER-Budapest

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik