Sport

Rio 2016: leállíthatják az egyik legfontosabb helyszín építését

11 sportág küzdelmeinek adna otthont a komplexum.

Megtiltotta az augusztusi, riói olimpia egyik legfontosabb helyszínének számító Deodoro komplexum építkezésének további finanszírozását kedden a brazil szövetségi bíróság.

A döntést azzal indokolták, hogy az ügyészség korrupcióra utaló nyomokat talált egy vizsgálat során. Az építkezés pénzügyi hátterét az állami Caixa bank biztosítja. A munkálatokért felelős konzorciumnak két olyan cég is tagja, amelyekkel szemben már a Petrobras állami olajtársaság botrányával összefüggésben is vizsgálódtak korrupció miatt.

A Deodoro komplexum 11 sportág küzdelmeinek – köztük az öttusának, a kosárlabdának, a szlalomkajaknak, a rögbinek és a BMX-nek – ad otthont a négy hónap múlva kezdődő olimpián. Az építkezés teljes költsége 800 millió real (61,8 milliárd forint). Hét helyszín már elkészült, a sportlövészetnek és a lovasversenyeknek otthont adó területek viszont még nem.

Brazíliában a Petrobras állami olajipari óriáscég körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos gazdasági és belpolitikai válság uralkodik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik