Sport

Kihirdette olimpiáért harcoló keretét Benedek Tibor

Benedek Tibor megnevezte azt a 13-as keretet, amely Triesztben válthat kvótát Rióba április 3. és 10. között.

A magyar válogatott április 1-jén utazik Triesztbe az olimpiai kvalifikációs tornára, amelyen négy kvótát osztanak, a négy utolsó európai kvótát a riói játékokra. Az Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott a felkészülésének utolsó szakaszába lépett, a németek és a spanyolok elleni közös gyakorlások után az elutazásig már magában készül – írja a waterpolo.hu.

Benedek Tibor hétfőn délelőtt ismertette az utazókeretet, amelyből kiderül, hogy Lévai Márton, Bátori Bence és Bedő Krisztián marad ezúttal itthon.

A szövetségi kapitány rövid indoklást is adott:

A kapásoldalon talán most voltam a legnehezebb helyzetben. Varga Dénest leszámítva Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közel azonos teljesítményt nyújtottak a közös edzéseken, míg Bátori Bence a klubjában talán még jobban játszott. Ugyanakkor engem leginkább a válogatottban nyújtottak érdekelnek, ennek megfelelően hoztam most meg ezt a döntés. Mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon, Zalánki Gergő nem. Őt szeretném megnézni, mire képes ebben a fokozott téthelyzetben, kíváncsi vagyok arra, mennyit tud fejlődni a sorozatterhelés alatt, ezért utazik ő is a csapattal

– mondta Benedek Tibor, aki hozzátette, még nincs itt az ideje a riói csapatról beszélni, hiszen még nincs ott a válogatott.

A magyar válogatott kerete a trieszti tornára:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

 

Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik