Sport

NBA: a Warriors ráhajt a megdönthetetlennek hitt rekordra

A címvédő Golden State Warriors ráhajt a Chicago Bulls szezoncsúcsára az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának hajrájában.

A listavezető oaklandiek 11 mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt 64/7-es győzelmi mérleggel büszkélkednek, míg az 1995/96-os idényben a Michael Jordan fémjelezte Bulls 72/10-es mutatóval zárt, amivel megdönthetetlennek hitt rekordot állított fel.

Tudom, hogy a fiúk akarják ezt a rekordot, és valóban csábító a lehetőség. Ha fizikálisan bírják, akkor nem pihentetem őket

– jelentette ki Steve Kerr vezetőedző, aki cserejátékosként ott volt az 1996-os chicagói bajnokcsapatban.

Az előző idényben az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry – aki 30,1 pontos átlaggal a liga legjobb dobója – szintén nem a kispadról akarja nézni az alapszakasz hajráját.

Ülni és nézni a játékot szerintem unalmas, nem akarok szünetet tartani. Nem botladozva akarunk továbbmenni a rájátszásba, hanem győztes mentalitással

– jelentette ki a Warriors játékosa, aki csak három meccset kezdett csereként ebben a szezonban.

Az oaklandi együttes abban már csúcstartó, hogy sorozatban 51 hazai győzelemnél tart az alapszakaszban, ebből 18 még az előző idényben született.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik