Sport

Nyögvenyelős veszprémi győzelem a BL-ben

A magyar bajnok továbbra is harmadik a csoportjában.

Az MVM Veszprém 27-25-re legyőzte a vendég horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, így továbbra is egy pont a hátránya a német Flensburg és a francia PSG mögött.

A horvát bajnokkal különösen jó sportbaráti kapcsolatban lévő veszprémiek október 3-án, nagyszerű hajrával 21-20-ra nyertek Zágrábban, és most is fontos volt számukra a két pont begyűjtése.

Kőkemény védekezéssel nyitott a Zagreb, és az első hazai gólra szűk négy percet kellett várni. Emberelőnyben sikerült fordítani, miközben már a Veszprém védőfala is remekül zárt. Ennek köszönhetően eleinte alig esett gól, a hazaiakat erősítő Zeitz vállsérülés miatt cserét kért. A Veszprém két horvát légiósa, a kapus Alilovic és az átlövő Sliskovic sokat tett azért, hogy a 9. percben már 4-1 lett az állás: előbbi büntetőt fogott, utóbbi pedig háromszor is eredményes volt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A 11. percben, 6-2-nél időt kért a vendégegyüttes, ám szinte semmi nem változott. Így aztán öt perccel később, 10-4-nél ismét próbálta rendezni sorait a Zagreb. A folytatásban felváltva estek a gólok, ekkor Ilic volt veszélyes a vendégkapura. Hazai emberhátrányban a Zágráb feljött 15-11-re.

A második félidő eleje a zágrábiaké volt, akik egy 3-1-es periódussal felzárkóztak. Tonci Valcic piros lapot kapott, így a Zagreb egyik legjobb védője vált ki, ám a kétperces előnyt nem használta ki a magyar bajnok. Állandósult a 2-3 gólos különbség, és mindkét oldalon kemény védőfal fogadta a támadókat.

Az izgalmas hajrában Palmarsson, Nagy László, Nilsson és Ilic is fontos gólt lőtt, így sikerült otthon tartania a két pontot a BL legutóbbi ezüstérmesének.

A Veszprém jövő szombaton egyik nagy riválisának, a német Flensburgnak az otthonában lép pályára.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, A csoport, 12. forduló

MVM Veszprém – PPD Zagreb (horvát) 27-25 (16-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik