Sport

Tizenegy vetélytársa van Dujshebaevnek a lengyel kapitányi posztért

Talant Dujshebaev (Array)
Talant Dujshebaev (Array)
Végső döntés február 26-án várható.

A magyar férfi kézilabda-válogatottól a rosszul sikerült januári Európa-bajnokság után távozott Talant Dujshebaev. A kirgiz származású edző szeretne ismét szövetségi kapitány lenni, így beadta önéletrajzát a lengyel szövetséghez, akik épp kapitányt keresnek.

Lengyelország nemzeti együttesétől szintén az Eb-n után távozott a kapitány,  német Michael Biegler január 27-én mondott le, miután együttese az Eb-középdöntőben 37–23-ra kikapott a horvátoktól. A házigazdák csak a hetedik lettek a kontinenstornán, de így is nagy esélyük van, hogy kijussanak az olimpiára.

A handball-planet.com írása szerint a határidőig 12 szakember nyújtotta be igényét a posztra, de a lengyel szövetség nem hozta nyilvánosságra a jelöltek névsorát. A sajtóban felröppenő hírek alapján Dujshebaev mellett Piotr Przybecki, Damian Wleklak, Marcin Lijewski, Rafal Kuptel, Jaroslaw Cieslikowski, Krzysztof Kisiel, Dragan Djukic, és még négy, meg nem nevezett szakvezető közül kerül ki az új szövetségi kapitány.

Az új kapitány kilétére február 26-án kerül sor. Dujshebaev mellett szól, hogy beszéli a nyelvet és évek óta a lengyel Kielce együttesét irányítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik