Sport

Serena Williams lemosta a pályáról Radwanskát

A világelső Serena Williams a csütörtöki 30. Grand Slam-elődöntőjén gyorsan zuhanyozni küldte lengyel ellenfelét, így pályafutása hetedik Australian Open döntőjére készülhet.

Pedig Agnieszka Radwanska a negyedik kiemelt. Ebből a józan szurkoló arra következtetne, hogy bő két órás, kiélezett szoros mérkőzésre van kilátás, oszt mit lát; még alig helyezte magát kényelembe a Rod Laver Arena széksorai közt vagy a televízió előtt és mire felnéz az eredményjelző táblára, már 6:0 virít azon.

Serena Williamsnek húsz percre volt szüksége, hogy jelezze, itt ma sincs esélye a lengyel lánynak ellene. Meglehet, ettől a hatalmas fölénytől kicsit el is bízta magát a 35. életévét taposó, de úgy látszik örökifjú amerikai WTA-világelső, mert a másodikban játszmában egyszer elvesztette az adogatójátékát, de de mivel kétszer elvette Radwanskáét, így 6:4-el simán hozta azt is.

Szegény Agnieszka minden bizonnyal már kiütést kap Serenától, az is lehet már-már fóbiás, hiszen kettejük egymás elleni mérlege immár 9–0.

A nap másik elődöntőjében Angelique Kerber állította meg az eddig kiválóan menetelő és így is élete legnagyobb sikerét elérő, magyar származású, brit színekben teniszező Konta Johannát (7:5, 6:2). A hetedik kiemelt német teniszezőnek ez lesz pályafutása első Grand Slam-döntője.

Australian Open, Melbourne (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya), eredmények:

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:0, 6:4
Kerber (német, 7.)–Konta (brit) 7:5, 6:2

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci, 3.) 9.30 (Tv: Eurosport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik