Sport

Australian Open: elődöntős a brit színekben versenyző magyar lány

Legutóbb brit női teniszező 1977-ben jutott be a legjobb négy közé.

Magyar idő szerint szerda hajnalban az első ág két negyeddöntőjét is lejátszották női egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Pályára lépett Johanna Konta is, ellenfele a kínai Shuai Zhang volt. Az Ausztráliában született 24 éves lány szülei magyarok, ő 2012-ben lett brit állampolgár.

Konta a világranglista 47. helyén áll, míg a kínai a 133. Azonban nem ő volt a mérkőzés egyértelmű esélyese, Zhang ugyanis többek között Simona Halep és Madison Keys legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé. Az első szettet kiválóan kezdte Konta, hét játékból ötöt is megnyert (kettőt fogadóként), így az is belefért neki, hogy 5-2-nél nem tudta kihasználni a három játszmalabdáját.

A második szett még simább volt, ott Zhang négyszer is elbukta a saját játékát, így esélye sem volt. Brit teniszező legutóbb 1977-ben jutott be az elődöntőbe a női egyesek küzdelmében.

Konta ellenfele az elődöntőben a hetedik helyen kiemelt Angelique Kerber lesz. A német játékos a fehérorosz Viktoria Azarenka legyőzésével jutott be a legjobb négy közé. Kerber fantasztikus kezdte az összecsapást, az első három játékot megnyerte, ebből kettőt fogadóként. Az első szettben a negyedik játszmalabdáját használta ki, stílusosan Azarenka adogatásánál.

A második szettben feltámadt a fehérorosz, már 5-2-re is vezetett,de utána összeomlott. Három adogatójátékát is elveszítette, Kerber pedig zsinórban öt játékot nyerve bejutott az elődöntőbe.

A felső ágon a világelső Serena Williams és a negyedik helyen rangsorolt Agnieszka Radwanska csatázik a döntőbe kerülésért. Az elődöntőkét magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezik.

Eredmény – Australian Open, női egyes, negyeddöntő

J. Konta (brit) – S. Zhang (kínai) 6-4, 6-1
A. Kerber (német, 7.) – V. Azarenka (fehérorosz, 14.) 6-3, 7-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik