Sport

Federernek megint nem sikerült Djokovicsot átugrania

Simának induló, végül szorosabbá váló mérkőzésen győzött a világelső a svájci legenda ellen az Australian Open férfi egyes csütörtöki elődöntőjében.

Mérhetetlenül szimpatikus, ahogy a két világklasszis viszonyul egymáshoz. Az egyre öregedő, de ettől még mindig fantasztikus formát mutató egykori világelső Federer és a már jó ideje megingathatatlanul a férfi tenisz trónját elfoglaló Djokovic mély tisztelettel, már-már barátsággal tekint egymásra, még egy olyan Australian Open elődöntő előtt, alatt, után is, amilyen a csütörtöki volt.

Djokovic az első két játszmában lényegét tekintve kiütötte a pályáról Federert, aki a harmadik játszmában azért megrázta magát és a negyedikben megszorította, így végül izgalmassá váló mérkőzésre késztette az ATP-világranglista vezetőjét.

Kettejük külön párharca most fordult át: immár 23-22 Djokovic javára. A torna első kiemeltje a döntőben Andy Murray Milos Raonics elődöntő győztesével találkozik.

MTI
Győzött a fiatalabb Fotó: MTI

A négyszeres győztes Federer és a hatodik alkalommal döntőbe jutó Djokovic mérkőzésén a svájci utolsó nyerő pontját ezzel a parádés labdamenettel hozta 2:1, 4:3-nál:

Australian Open, Melbourne (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya), eredmények:

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovic (szerb, 1.)–Federer (svájci, 3.) 6:1, 6:2, 3:6, 6:3

Korábban:

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:0, 6:4
Kerber (német, 7.)–Konta (brit) 7:5, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik