Sport

Kézilabda: Nem sok jót hozott ez az Európa-bajnokság

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szerdán 22-14-re kikapott Svédországtól, így nemcsak, hogy vereséggel zárta az együttes a Lengyelországi Európa-bajnokságot, de lemarad a riói olimpiáról is. A női válogatottunk sem lesz ott, így – a bojkottált Los Angeles-i játékokat leszámítva – először fordul elő, hogy magyarok nélkül rendezik meg az olimpia kézilabdatornát.

A svédek elleni meccs után Talant Dujshebaev szövetségi kapitány feldúltan azt mondta: ha a régi Japánban élnénk, harakirit kellene elkövetnie a csapatnak. Ő lenne az első.

Most nézzük, mint mondtak a csapat játékosai.

„A tehetetlenségnél nincs rosszabb”

Nagy László csapatkapitány az M4 Sportnak úgy fogalmazott, támadásban nem tudtak olyan eredményesen játszani egy agresszív védelem ellen, mint egy nappal korábban, a spanyolok ellen, a svédeket nem tudták átjátszani.

Nem sok jót hozott ez az Európa-bajnokság, lemaradtunk az olimpiáról. Sok fiatallal vágtunk neki az Eb-nek, még rengeteget kell dolgoznunk, ilyen szintű meccseket megélni

– fejtette ki Nagy László, aki hozzátette: jós lenne, ha tudná, mit hoz a jövő.

„Jó lett volna egy kicsikét szebben zárni. Le kell vonnunk a következtetéseket, tanulnunk kell, építeni a csapatot, és menni tovább” – nyilatkozott Iváncsik Gergő. Emlékeztetett: a válogatott volt már hasonló helyzetben, amikor lentről kellett megkezdenie a visszakapaszkodást az elitbe, s lehet, hogy ez vár erre az együttesre is. – „Időt kell hagyni a csapatnak, ami mindig nehéz, mert sokszor nincs idő, türelmetlenek az emberek, de bízunk benne, hogy lehet jobb ez a csapat.”

Fotó: MTI
Fotó: MTI

„Még egy kis pihenőidőt kérni is nehéz, nem hogy még erről beszélni. Le fogok ülni, át fogom gondolni a dolgokat” – felelte Iváncsik az esetleges visszavonulására vonatkozó riporteri kérdésre, s elmondta: sok minden megfordult a fejében, mielőtt kiutaztak az Eb-re, de egyelőre nem akar a visszavonulásról beszélni.

Szeretnénk megköszönni azoknak a szurkolóknak, akik kikísértek minket ide, és az elejétől a végéig itt voltak velünk

– tette hozzá.

„Nagyon magas ez a szint, jó tanulópénz volt, főleg a fiatalok számára, akiknek ezt át kellett élniük” – mondta Zubai Szabolcs, majd hozzátette: szerinte mindenkinek meg kell fogalmaznia, hogy mi az ő felelőssége a szereplésben, s ezt fel kell vállalnia.

A tehetetlenségnél számomra nincs rosszabb. Amikor az ember akar segíteni a csapaton, de nem tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik