Sport

Dujshebaev: Szégyen, ha Japánban élnénk, harakirit kéne elkövetnünk

Ahogyan arról írtunk, a magyar férfi-kézilabdaválogatott 22-14-re kikapott Svédországtól a lengyelországi Európa-bajnokságon. Ezzel eldőlt, hogy a mieink nulla ponttal zárták a középdöntős szakaszt, és biztosan nem jutnak ki a riói olimpiára.

El se tudom képzelni, hogyan tudunk élni ezután a szégyen után, ha a régi Japánban élnénk, harakirit kéne elkövetnünk, én lennék az első. Egy fiatal svéd csapattól, akik 19-20-21 évesekből állnak, szégyen, hogy így kikaptunk

– mondta az M4 Sportnak Dujshebaev.

Dujshebaev az első külföldi szakvezető, aki betölti a férfi kapitányi posztot a magyar kézilabdában. A 47 esztendős, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes szakembert – aki egyben a lengyel Kielce vezetőedzője is – 2014. október 8-án nevezték ki a posztra.

Feltétel volt, hogy a csapatnak ki kell jutnia a lengyelországi Európa-bajnokságra – ez sikerült -, hogy a csapat szerezzen indulási jogot a 2016 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára, és vegyen részt a 2017-es franciaországi világbajnokságon. Ez utóbbi tornára még ki kell jutnia az együttesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik