Sport

Roger Federer “fradista” lett és ez eddig bejött neki

A férfiaknál négyszeres bajnok svájci bejutott a legjobb négy közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok svájci játékos az Australian Open eleje óta zöld-fehér “mezben” villog. Kedden is “fradistának öltözött”, majd 2 óra 16 perces csatában 16/6-ra javította a cseh Tomas Berdych elleni mérlegét. A 39. GS-elődöntőjére készülhet. Bődületes szám.

Magyaror Ausztráliában

Az első helyen kiemelt Valkusz Máté sikerrel vette a második fordulót a juniorok versenyében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A korosztályos világranglista éllovasa 7:5, 0:6, 6:4-re verte kedden az üzbég Humun Szultanovot, párosban ugyanakkor – szintén első kiemeltként – búcsúzott a második körben a dél-koreai Jun Szeong Csang oldalán.

Párosban még versenyben lévő Udvardy Panna az osztrák Mira Antonitsch oldalán egy spanyol duót búcsúztatva továbbjutott a negyeddöntőbe.

A 34 éves Roger Federer 1979 óta a legidősebb elődöntős, és Melbourne-ben először fordul elő, hogy a negyeddöntő mezőnyében hatan is elmúltak 28 esztendősek.

A nőknél a világelső és címvédő Serena Williams a tavalyi döntő “előrehozott visszavágóján” sorozatban 18. alkalommal győzte le a 2008-as bajnok Marija Sarapovát.

Az orosz játékos legutóbb 2004-ben tudott nyerni Williams ellen. A meccsen kétszer is ápolást kérő amerikai játékos a négy között a spanyol Carla Suarez Navarrót könnyedén verő lengyel Agnieszka Radwanskával találkozik.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 millió ausztrál dollár, kemény pálya)


NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 5.) 6:4, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 4.)–Suárez-Navarro (spanyol, 10.) 6:1, 6:3

Szerdán játsszák
Kerber (német, 7.)–Azarenka (fehérorosz, 14.)
Konta (brit)–Csang Suaj (kínai)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 6.) 7:6, 6:2, 6:4
Később
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 7.)

Szerdán játsszák
Monfils (francia, 23.)–Raonic (kanadai, 13.)
Ferrer (spanyol, 8.)–Murray (brit, 2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik